Szakmai verseny

A SZOSZSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma közgazdasági és informatika-ügyviteli munkaközösségei a tavalyi évhez hasonlóan gazdasági-informatika-ügyviteli szakmai versenyt hirdetnek a Vas megyei általános iskolák 8. osztályos tanulói részére. A versenyre várjuk minden, a gazdaság illetve informatika iránt érdeklődő tanuló jelentkezését.

A versenyen Vas megye valamennyi általános iskolájában tanuló 8. osztályos tanulói nevezhetnek a mellékelt nevezési lap segítségével. Az intézmények négyfős csapatokkal versenyezhetnek. Egy intézmény több csapatot is indíthat.

A verseny kétfordulós:

Első forduló:

A verseny első fordulója (házi forduló):

Az első forduló feladatainak beküldése nevezésnek minősül a nevezési lap kitöltésével, melyet 2018. november 12-ig kérünk beküldeni e-mailben. A nevezési lapot, a kitöltött feladatsort és a hozzá fűzendő dokumentumokat (informatika rész 4. feladatát) a szakmaiverseny@hbsz.sulinet.hu címre kérjük beküldeni. A nevezési lap elérhető a www.hbsz-szhely.hu/szakmaiverseny címen is.

Második (döntő) forduló:

  • Az első fordulóból a legtöbb pontot elért csapatokat hívjuk be a második (döntő) fordulóba. Iskolánként csak egy csapatot hívunk be a döntőre. Ha egy iskolának két csapata is az első nyolcban van, akkor a több pontot elért csapat kerül be a második fordulóba.
  • A döntő fordulóban a csapatok tagjainak kreatív gazdasági, informatikai, illetve ügyviteli feladatokat kell megoldani intézményünkben.
  • A második fordulóra november 27-én (kedden) 14.00-tól kerül sor a versenyt szervező iskolában. Erről a továbbjutott csapatokat és felkészítő tanáraikat ímailben, illetve az iskolánk honlapján tájékoztatjuk.

A verseny döntőjébe jutott tanulók, illetve felkészítő tanáraik értékes jutalmakban részesülnek.

A versennyel kapcsolatos kérdésekkel Marosán Ottó munkaközösség-vezetőhöz lehet fordulni a marosan.otto@gmail.com címen.

További információk, eredmények az iskola honlapján (www.hbsz-szhely.hu) találhatók.

Versenyfelhívás

Nevezési lap

Feladatsor

A 3.b feladat megoldásához szükséges képállomány