Iskolai könyvtár

Online katalógus elérhető: http://94.199.48.18/sziren_0211.htm

Kölcsönözhető ajánlott- és kötelező irodalom a könyvtárban 

Az iskola főépületnek 2. emeletén működő iskolai könyvtár a diákok és a tanárok körében egyaránt népszerű. A könyvtár dokumentumgyűjteményének (17 ezer kötet) meghatározó része szabadpolcos rendszerű. Az értékes 100 éves dokumentumok zárt üveges szekrényben nyertek elhelyezést. A gyűjtemény emeli a könyvtár értékét. Audiovizuális dokumentumok száma több mint 300 könyvtári egység.
Korszerű számítástechnikai eszközök szolgálják az olvasók igényét, pl. technikai segítséget ad a házi feladathoz, az internetes információkereséshez, e-mailek ellenőrzéséhez, zenehallgatáshoz stb. 4 asztali számítógép, valamint 3 laptop, 2 lézernyomtató (fekete, színes), projektor, hifi áll a rendelkezésre az intézmény információs forrásközpontjában. Újszerű, térítésmentes szolgáltatása a könyvtárnak a papír -és költség hatékony szkennelési lehetőség, amely pendrive-on elvihető vagy e-mail címre továbbítható.

Könyvtári szolgáltatások:

  • olvasótermi használat
  • könyvkölcsönzés
  • tájékoztatás
  • számítógép használat
  • internet használat
  • zenehallgatás
  • scannelés
  • fénymásolás/nyomtatás – térítéses

A könyvtári szolgáltatások a fénymásolás/nyomtatás kivételével ingyenesek. Az iskola minden tanulója beiratkozásával egyidejűleg tagja lesz az iskolai könyvtárnak is. A könyvtári könyvek kölcsönzési ideje: 3 hét, amennyiben nincs a dokumentumra előjegyzés, akkor hosszabbítható. Maximálisan kölcsönözhető dokumentumok száma: 10 db

Térítési díjak (fénymásolás /nyomtatás):

A/4 oldal 15 Ft
A/4 kétoldalas 25 Ft
A/3 oldal 30 Ft
A/3 kétoldalas 50 Ft
A/4 színes 100 Ft

Amennyiben a tanuló jogviszonya megszűnik, a kölcsönzésben lévő könyvtári dokumentumokat vissza kell hoznia a könyvtárba. Az ingyen tankönyvben részesülő tanulóknak szintén vissza kell adniuk a náluk lévő tankönyveket, ha tanulmányaikat adott tárgyból már befejezték, illetve érettségi után azokat a könyveket, amelyek érettségi tantárgyat képeznek.

VMSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum Könyvtára

Cím: 9700 Szombathely, Zrínyi Ilona u. 12.
Telefon: 94/512-930 (23 mellék)
E-mail: konyvtar@hbsz.sulinet.hu vagy hbszkonyvtar@gmail.com
Facebook: Hbsz Könyvtára
Könyvtáros: Tóth Erika