25. Nyári tehetséggondozó tábor (THG)

2019. július 1-e és 5-e között, immár 25. alkalommal rendeztük meg hagyományos tehetséggondozó táborunkat Balatonakaliban, 25 diák és 5 tanár – Bodáné Szendrő Mónika, Döbrösy Ildikó, Fábián Éva tanárnők és Simon Zoltán, Takács Tamás tanár urak – részvételével.

Négy csoportban folyt a „munka”. Délelőtt 3 és délután 1, egy órás kötetlen foglalkozáson vettek részt a tanulók. A választék az előző évekhez hasonlóan sokszínű volt, matematika, idegen nyelvek, magyar nyelv és irodalom, informatika, közgazdasági ismeretek mind-mind szerepeltek a foglalkozások anyagában.

A tanuláson kívül sok lehetőség volt a kikapcsolódásra is. Szerepelt a programban egy balatonfüredi kirándulás, kisvonatos városnézéssel, hajókirándulás vitorlással, valamint szabadidejüket a tanulók sportolással, strandolással töltötték a jó időnek köszönhetően. A kirándulásokon kívül esténként voltak még közös programok, vetélkedő a 11. évfolyamos diákok szervezésében, foci és tábortűz közös énekléssel. Idén is jó hangulatú, tartalmas és élményekben gazdag 5 napot töltöttünk a Balaton mellett.

A tábor költségeinek csökkentéséhez a GINOP pályázat, A Jövő Mérlege Alapítvány és a Szülői Szervezet által felajánlott pénzösszegek járultak hozzá.