Horváth Zsófi országos 1. a SzakmaSztáron

A Magyar Kereskedelmi Iparkamara szervezte meg ebben a tanévben is a gazdasági informatikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyét. Ennek első fordulójában egy átfogó, sok tantárgyat magába foglaló feladatsor megoldására volt szükség.

A második, válogató fordulóba nyolc diákot hívtak be, közülük három tanuló iskolánk diákja volt. A második forduló eredménye alapján három tanuló kapott meghívást a döntőbe, amelyet a Szakma Sztár Fesztivál keretében szerveztek meg, ahol iskolánkat Horváth Zsófi képviselhette. A három napos döntőben Adatbázis tervezése, létrehozása és lekérdezése, továbbá Projektfeladat megoldása és dokumentálása, projektmenedzsment feladatok várták a versenyzőket.

Horváth Zsófi, 13.A (középen)

Az eredményhirdetéskor kiderült, hogy a legjobbak legjobbja, vagyis a 2019. évi OSZTV gazdasági informatikus verseny győztese, iskolánk tanulója: Horváth Zsófi lett.

Zsófin kívül a válogatóba bejutott két tanulónk is mentességet kapott, vagyis 100%-os vizsgaeredménnyel zárja tanulmányait: Baráth Ferenc és Zergi Dániel.

A felkészítő tanáraik: Horváth Klaudia, Ihász Tibor, Marosán Ottó