Ők prezentáltak a legjobban

Az Oktatási Hivatal ZalaegerszegiPedagógiai Oktatási Központja Vas megyei szakgimnáziumi tanulók számárameghirdetett Who are the best presenters? angol nyelvi versenyén, a 10.évfolyamos kategóriában iskolánk két tanulója Fekete Levente István és Benkő – Hadaró Márton Zétény (10. Aosztály) 1. helyezést ért el.

A versenyzőknek mini-kutatást kellett végezni adott témában és az eredményeket egy prezentáció formájában angolul bemutatni. Két témából lehetett választani: ”Környezettudatosság a szűkebb környezetünkben” vagy „A tinédzserek fogyasztási szokásai”.

Tanulóink a tinédzserek fogyasztási szokásairól készítettek felmérést: Mennyi zsebpénzt kapnak az osztálytársak? Mely gyorséttermeket részesítik előnyben és milyen gyakorisággal járnak oda? Melyek a márkapreferenciáik az öltözködésben? Mely zenei stílusokat kedvelik leginkább? Melyek az általuk látogatott online platformok és napi átlagban mennyi időt töltenek ott? Milyen video játékokat játszanak, vásárolnak és milyen értékben? Milyen márkájú és értékű mobiltelefonokkal rendelkeznek? Mennyi mobil adatmennyiséget vásárolnak és használnak el havonta?  

A kutatást és az eredményeket egypower pointos prezentáció segítségével mutatták be a zsűrinek és aversenyzőknek szép angolsággal és talpraesetten. A versenyre benevezett 7 csapat közül idén ők bizonyultak a legjobbnak. Felkészítő tanáruk: Riffel Katain

Gratulálunk a szép sikerhez!