Nyári tehetséggondozó tábor 2018

2018. július 2-a és 6-a között, immár 24. alkalommal rendeztük meg hagyományos tehetséggondozó táborunkat Balatonakaliban, 13 diák és 3 tanár – Bodáné Szendrő Mónika, Döbrösy Ildikó tanárnők és Simon Zoltán tanár úr – részvételével.
Három csoportban folyt a munka. Délelőtt 3 és délután 1 egy órás foglalkozáson vettek részt a tanulóknak. A választék az előző évekhez hasonlóan sokszínű volt, matematika, idegen nyelvek, informatika, önismeret mind-mind szerepeltek a foglalkozások anyagában.

Az ismeretszerzésen kívül sok lehetőség volt a kikapcsolódásra is. Az idei táborban újdonságként mindenkinek volt biciklije – Simon Zoltán tanár úr jóvoltából – így a foglalkozások mellett több idő jutott a testmozgásra is. Első nap délután már átlátogattunk a szomszédos Dörgicsére, nem kis emelkedőket leküzdve. A balatonfüredi kirándulást is a diákok egy része (5 fő) biciklivel tette meg. Tihanyba és a sajkodi strandra pedig már minden táborozó biciklivel érkezett. Dicséret illeti a résztvevőket, hogy ezt a nem rövid távot (kb. 40 km) gond nélkül teljesítették.

A jó időnek köszönhetően szabadidejüket a tanulók sportolással, strandolással töltötték. A kirándulásokon kívül esténként is voltak még közös programok, kertmozi, vetélkedő a 10-11. évfolyamos diákok szervezésében és karaoke. Jó hangulatú, tartalmas és élményekben gazdag 5 napot töltöttünk együtt a Balaton mellett.